Ugrás a tartalomra

Irodai tevékenység

Alapítványunk irodája

Alapítványunk irodája 2012 nyarán költözött a jezsuita rend által létrehozott Párbeszéd Házába.
Pontos címünk: 1085 Bp. Horánszky u. 22.
Telefon: +361/445-1548
E-mail: ungmind@gmail.com

Mindszenty Alapítvány helye

 

Az új környezet új inspirációt jelent. A környező utcák által határolt térséget régen Kis Vatikánnak nevezték, mert több templom, szerzetesház, egyházi iskola és könyvkiadó, és egyéb katolikus szervezet székhelye volt egymás közvetlen közelében. Több ezek közül ma újra a régi helyén működik. A palotanegyed csodás épületeinek köszönhetően ennek a városrésznek egészen különleges, egyedi hangulata van.

Irodánk legfontosabb feladata, hogy elősegítse az alapítvány céljainak gyakorlati megvalósulását. Ennek érdekében részt veszünk megemlékezések, előadások és kiállítások szervezésében. Mindszenty bíboros szenttéavatási eljárásához kapcsolódóan szakmai munkát végzünk, az eljárás anyagi hátterét a hívek adományai segítségével biztosítjuk. Fogadjuk és archiváljuk, szükség esetén illetékes helyre továbbítjuk a velünk megosztott imameghallgatás-élményeket. Négyhavonta közreadjuk a Vértanúink-Hitvallóink című folyóiratot, amelyben a folyamatban levő magyar vonatkozású szenttéavatási eljárásokról közlünk híreket. A folyóirat ingyenes, irodánk fent közölt elérhetőségein vagy személyesen (munkanapokon 8-16 óráig) megrendelhető. Az alapítvány gondozza Mindszenty bíboros 1956 után keletkezett irat-, fénykép- és tárgyhagyatékát. A levéltár újrarendezése miatt a kutatószolgálat átmenetileg nem üzemel.

Alapítványunk célkitűzéseihez bárki csatlakozhat. Vállalkozói tevékenységet nem folytatunk, az iroda működését és a szerteágazó feladatok ellátását kizárólag adományokból, az alapítványi és különböző pályázati forrásokból finanszírozzuk.

Alapítvánnyal kapcsolatos dokumentumok:

 

Amennyiben szeretné támogatni a munkánkat, adományát az alábbi módokon juttathatja el hozzánk.