Ugrás a tartalomra

Könyvajánló

2020. 05. 02., szo - 12:30

Legújabb könyveink áprilisban kerültek nyomdába. A legizgalmasabbat #Mindszenty. Interaktív blogkönyv fiataloknak címmel Kovács Attila Zoltánnal közösen szerkesztettük. A korábban megjelent Mindszenty József. A leghűségesebb pásztor című könyvem szövegét Balogh Margit, az MTA doktora, történész szakmai segítségével frissítettük, ami azért nagyon fontos, mert így ez a kötet Mindszenty bíboros személyét és hitvalló élettörténetét teljes történeti hűséggel mutatja be. Különleges és egyedi ez a kiadvány azért is, mert a gazdag képes összeállítás internetes és mobilapplikációs kódokkal, hivatkozásokkal ad hozzá a leírtakhoz képeket, filmeket, hanganyagokat és további érdekes tartalmakat.

145x220 mm, keménytáblás, 196 oldal

Teljes ára: 4990 Ft, az alapítványi honlapon keresztül rendeléssel 4000 Ft

Igehirdetésem. Mindszenty József bíboros szentbeszédei az amerikai követségen 1957–1961. „Az Amerikai Egyesült Államok követségén töltött időszakból eddig publikált Mindszenty-iratok témája túlnyomórészt politikai vonatkozású. Az árnyalt Mindszenty-kép megrajzolásához azonban nem elegendő ezeket a hivatalos, diplomáciai-politikai jellegű dokumentumokat vagy éppen környezetének a bíboros gondolatait rögzítő feljegyzéseit számba venni. A bíboros összetett alakját csak akkor lehet megérteni, ha tekintettel vagyunk arra: Mindszenty identitásának középpontjában papi-lelkipásztori hivatása állt. Ennek megértéséhez és feltárásához fontos forráscsoportot alkotnak a pap igehirdető-tanító feladatához szorosan kapcsolódó szentbeszédek. A bíboros személyének és gondolkodásának jobb megértését – valamint az »aranykalitkában« töltött hétköznapok teljesebb megismerését – kívánja szolgálni ez a kötet, amikor – egy hosszabb távú projekt első lépéseként – a budapesti amerikai követségen 1957–1961 között elmondott homíliákat teszi elérhetővé magyar nyelven.”

Szerkesztette, jegyzetelte és a bevezető tanulmányt írta: Fejérdy András, az MTA Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, fordította: Csimma Ágnes, sorozat- és képszerkesztő: Kovács Gergely.

165x234 mm, puhafedeles, 448 oldal

Ára: 4500 Ft, e-könyvként is hamarosan rendelhető lesz.

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy az Alapítvány irodája a járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel zárva tart, a nyomtatott kiadványokra vonatkozó megrendeléseiket csak később tudjuk teljesíteni.