Ugrás a tartalomra

Török Csaba: Prímás album

Török Csaba: Prímás album

Kiváló munkát tart kezében az Olvasó. Túl a jól eligazító tartalmán, nehéz témákat is világosan és közérthetően kifejtő szövegén, kitűnően megkomponált a kötet szerkezete. A szöveg élvezetes és olvasmányos, impozáns a fényképválogatás, se túl sok, se túl kevés – épp megfelelő – a terjedelem. Nagyon régóta szükség volt egy ilyen, kimondottan Mindszenty bíboros életéről és életszentségéről szóló munkára. Ez a kötet legnagyobb értéke és újdonsága, hiszen pont arról szól, ami egykor és ma is a legfontosabb a Mindszenty-jelenség értelmezésében, és ami a Mindszenty-örökség lényegét, a szent életű bíboros XXI. századi kultuszának alapját képezi.

Azt lehet mondani, hogy ebben a kötetben minden kézre áll, nekünk, olvasóknak csak a lelki-szellemi nyitottságunkra van szükség.

A díszkiadásban, 956 számozott példányban megjelent kötet tartalmában megegyezik az Új Ember Kiadónál kapható A szent életű bíboros című kiadvánnyal. Az exkluzív külsejű változat kereskedelmi forgalomba nem kerül, alapítványunk azon nagylelkű támogatói kapják ajándékba, akik egyszeri 10 000 Ft-os vagy afölötti értékben juttatnak adományt szervezetünknek.

 

1956

 

A kiadvány megjelenését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.